Barbora

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

1.

Ležali vo vani - nie v rohovej, ani vo výrivke, ako by sa na "romantickú scénu" patrilo, bola to klasická vaňa v petržalskej kúpeľni - modré kachličky, polička na zubné kefky, a vedľa prací prášok a aviváž. Zpoza dverí sa ozývalo zvonenie telefónu a hudba z rádia, ktoré zabudli vypnúť.

Nevedel sa na ňu prestať pozerať, bola taká krásna.....Nie, nebola krásna, zlý výraz.Mala tmavé vlasy a pehavú tvár, aj plecia, dokonca aj chrbát mala pokrytý zlatistými pehami, bola mäkká a nežná, jemná,  bola jedinečná a sladká, mala vtip, guráž, šarm. Mala zavreté oči, zdalo sa, že spí. Dotkol sa jej a slabo sa usmiala. Bola to ona, s kým chcel prežiť celý život, ona mala byť matkou jeho detí.Vedel to už, keď ju zazrel prvýkrát v dave na ulici.Sledoval ju až domov...doteraz jej to nepovedal....o sérii "náhodných stretnutí" potom  samozrejme tiež netušila.

Miloval ju a ona jeho nie. Ona nemilovala nikoho. Teda, milovala svojho psa a svoju mamu, ale nemilovala JEHO. Spávala s ním a smiala sa sním, keď si zavolali a obom to práve vyhovovalo, stretli sa( pravdu povediac, jemu to vyhovovalo vždy, keď zavolala). Žiadne slová o láske, žiadny vzťah, nijaké záväzky....tak znela dohoda.  A on súhlasil. Lepšie byť s ňou takto ako vôbec. A čo sa stane, ak sa dohoda poruší? Mal chuť to zistiť...

"milujem ťa"-  keď to povedal, stále mala zavreté oči, vôbec sa nepohla, no on aj tak cítil, že sa niečo za stotinu sekundy zmenilo.Už z nej nebolo cítiť pohodu a kľud, z jej pokožky akoby sa naňho valil chlad....nie, to sa mu len zdá, skúsim to znova, povedal si v duchu. Keď otvorila oči a pozrela naňho zase povedal - " poď so mnou žiť"-  už vedel, že spravil chybu.

Vstala a povedala, že musí ísť domov. Venčiť psa, ísť na poštu alebo niečo také. Všetko zmizlo.Vstal aj on, chcel ju chytiť, zadržať, povedať...čo vlastne? Posledný pohľad však všetko zmenil. V očiach mala slzy, keď sa obliekala, ticho a vyčítavo povedala - " súhlasil si. Prečo si ubližuješ?"-

Neodpovedal. Nevedel.

    2.    http://barbora.blog.sk/detail.html?a=47c672c11d7667036d033e9fd2ef726c

    3.    http://barbora.blog.sk/detail.html?a=66777f2f9fa2237fca5b475c9ae7de47


O láske neláske | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    to boli... poznam...
    publikované: 29.06.2005 19:27:52 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. boli to moc
    nojo take nieco sa stalo teraz aj mne , je to krute a moc to boli
    publikované: 16.12.2005 19:10:13 | autor: andre (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hmmm....
    neviem, ale občas si ubližujem aj ja
    publikované: 05.10.2006 18:59:28 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014